European Masters and Leadership Clinic in Nottingham

Van 22 tot 25 augustus organiseerde de Great Britain Tang Soo Do Association (GBTSDA) opnieuw de European Masters and Leadership Clinic waarvoor Boo Sah Bum Nim Marthijn Sunder dit jaar voor de tweede keer werd uitgenodigd. Ook Marthijn’s instructeur Master Lee van dojang VELO Ryu Ha uit Wateringen en Boo Sah Bum Nim Emiel van Meurs van dojang Shin Do Kwan uit Pijnacker, die eerder dit jaar ook jurylid waren bij jullie examens reisden mee naar Nottingham.

Tijdens deze clinics in het Verenigd Koningkrijk kregen zij les van andere hogere dangraden en (assistant) grootmeesters van de World Tang Soo Do Association (WTSDA) uit verschillende landen. Behalve de grote delegatie van de GBTSDA uit Engeland en Wales waren ook Noorwegen, Zweden, Griekenland, Zuid-Afrika en Mozambique vertegenwoordigd.  Vanuit de Verenigde Staten waren namens het bestuur van de WTSDA buiten grootmeester Strong ook de voorzitter/president Master Fattori, Master Inoshita en Master Peterman aanwezig.

Het examenpanel (bovenste rij), conductors (middelste rij) en examen kandidaten (onderste rij). Marthijn Sunder (onder 1st van rechts), Emiel van Meurs (onder 4de van links), Master Wahing Lee (boven 2de van rechts), KCN Strong en BKCN Kahn (boven in navy blue). 

Persoonlijk waren deze clinics voor Marthijn ook belangrijk omdat hij op voordracht van Master Lee werd uitgenodigd om op die donderdag samen met Emiel van Meurs een pre-test en written test te doen voor het behalen van de 4de Dan. De uitslag hiervan bepaalt mede of zij volgend jaar op mogen voor het eigenlijke examen. Verder heeft Marthijn deze clinics in de avonduren een goed ontvangen voordracht mogen houden over het onderwerp “Physics and Neuromechanics in Tang Soo Do”.

Posted by Hoofdtrainer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.