Handboek

Het handboek hieronder bevat de theorie examenstof die uiteindelijk bekend moet zijn voor het behalen van de zwarteband 1e dan. Dit bevat onder andere informatie over: grootmeester Shin, de World Tang Soo Do Association (WTSDA), algemene geschiedenis martial art en Korea, Koreaanse benamingen en exameneisen per gup en dan-graad. Het is een vertaling met aanvullingen van het engelse handboek dat leerlingen bij hun inschrijving krijgen.

Echter vanwege een aantal ontwikkelingen sinds de laatste uitgave is deze versie inmiddels wat gedateerd:

Het overlijden van grootmeester Jae C. Shin in 2012 en zijn opvolger grootmeester Robert E. Beaudoin in 2020 staat (nog) niet in het handboek beschreven, maar wel op onze website. Hier is ook een schets van onze huidige grootmeester William R. Strong te vinden, die inmiddels de 9e dan heeft.

De opheffing van de Nederlandse Tang Soo Do Associatie (NTSDA) in 2022 nadat Master Lennard Heskes (6e dan) terugtrad als landsvertegenwoordiger. Het herinrichten en formaliseren van de samenwerking tussen WTSDA scholen in Nederland onder leiding van Master Wahing Lee (5e dan) is momenteel nog gaande. De beschreven situatie in het handboek is die van 2019-2021, sindsdien zijn er zowel scholen opgeheven als nieuw begonnen (zoals wij).

Een aantal exameneisen zijn in de loop der jaren aangepast en kunnen daarom afwijken.