Eerste Gupexamen – iedereen geslaagd!

Afgelopen zondag (25 juni) was het eerste gupexamen dat wij als dojang Gyunhyeong in Waalre afnamen. Na maanden voorbereiding stonden er 10 examenkandidaten in de zaal voor de 9de gup, de witte band met zwarte slip. 

De zojuist geslaagde examenkandidaten en het jurypanel.
De zojuist geslaagde examenkandidaten en het jurypanel.

Het jurypanel werd gevormd door jullie instructeurs, Marthijn en Femke, en verder ook Master Lee (5de dan) van dojang Velo Ryu Ha en Emiel van Meurs (3de dan) van dojang Shin Do Kwan. Master Lee is de instructeur van Marthijn en Femke en ook hoofdinstructeur van dojang Velo Ryu Ha in Wateringen, een school met momenteel meer dan 150 leden. Emiel van Meurs is hoofdinstructeur van dojang Shin Do Kwan in Pijnacker. Zij zijn speciaal voor ons overgekomen uit Zuid-Holland om te komen helpen met jureren.

Een aantal van de kandidaten vond het examen erg spannend, wat best te begrijpen viel want het was het eerste examen wat ze deden. Al snel bleek dat iedereen de gevraagde hand- en voettechnieken, loopvorm en bevrijdingstechnieken (zie: onderdelen en examenstof) goed kende waardoor het voor niemand echt spannend werd of ze het wel zouden halen. Aan het eind bleek dus ook dat iedereen geslaagd is, hartelijk gefeliciteerd: Eric, Neil, Floris, Amelia, Mees, Pieter, Dilano, Jip en Vajèn – met deze uitstekende prestatie! We zien jullie eind dit jaar graag weer voor het volgende examen, want:

“Een zwarte bander is een witte bander die nooit opgeeft.”

De award voor degene die het meest gegroeid is sinds het begin, werd door het jurypanel uitgereikt aan Amelia. Heel knap gedaan, ga zo door!

Posted by Hoofdtrainer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.